Know more about us

1. De ce atât de mulți elevi sunt afectați de frica de matematică?

Pentru că matematica este atât de exactă. 2+2 trebuie să facă 4 și nu 5 sau 6. Asta sperie elevul. La alte subiecte precum literatura nu trebuie să fie totul perfect. Al doilea motiv este lipsa profesorilor buni. Profesorii care apelează la pedepse și practică o învățare bazată pe memorare sperie și îndepărtează copii de matematică încă din clasele primare. Mai târziu, frica se transformă în fobie, ceea ce conduce la examene picate și corijențe la matematică în clasele mai mari. De asemenea, în matematică există multe cuvinte greșit înțelese pentru că sunt prost definite, producând și ele teamă și nesiguranță.

2. Ce urmărește Matematica Vedică? Nu este vorba doar de o formă de calcul mental care grăbește o serie de calcule aritmetice? Este adevărat că Matematica Vedică scade volumul de informații care trebuie memorate? (De exemplu, cum se împacă învățarea tabelului înmulțirii cu formulele Matematicii Vedice?)

Matematica Vedică a fost descoperită și organizată de preotul Jagadguru Swami Bharti Krishna Teerthaji Maharaja. În cartea sa „Matematica Vedică” el susține că formulele au fost deduse din textul sacru Atharva Veda, care conține informații legate de domeniul ingineriei și al matematicii. Aceasta este și explicația termenului „vedic” din titlu.

Matematica Vedică ne pune la dispoziție formule mentale directe care cresc viteza de calcul de 10-15 ori. Este un sistem mult mai sistematic, coerent și unificat decât cel al matematicii convenționale. Ea reprezintă un instrument de calcul mental care încurajează dezvoltarea și folosirea intuiției și inventivității, oferind studentului flexibilitate, distracție și satisfacție.

Oricine poate învăța Matematică Vedică încă de la o vârstă fragedă, iar o cunoaștere de bază a tabelului înmulțirii (deși nu strict necesară) ajută studentul să înțeleagă mai bine materia. Timpul pe care studentul îl petrece făcând calcule este redus semnificativ și, prin urmare, volumul de muncă și presiunea obținerii rezultatului corect scad și ele. Astfel, calcule aparent dificile precum 998 × 997 al căror rezultat este obținut, în mod normal, într-un minut sau două de o persoană obișnuită, pot fi rezolvate în mai puțin de cinci secunde.

3. Unele persoane sunt de părere că aritmetica rapidă obținută din aplicarea sutrelor poate fi înlocuită cu ușurință de computer sau calculator, ceea ce face sistemul irelevant pentru lumea modernă. Considerați că studenților de liceu ar trebui să li se permită să se ajute de calculator?

Dacă așa stau lucrurile atunci de ce ar mai fi nevoie de matematica în școli? Fără ore de matematică și volumul de muncă la care este supus studentul ar scădea. Atunci toți studenții ar avea un calculator și toate problemele de matematică s-ar rezolva imediat.

Conform unui studiu realizat cu câțiva ani în urmă de o universitate din Statele Unite, utilizarea constantă a calculatoarelor atrofiază semnificativ funcționarea creierului. Cu toții am întâlnit vânzători care folosesc calculatoare pentru a afla cât fac 10+5. Acest lucru este o problemă.

Creierul nostru este asemeni unui mușchi și are nevoie de exercițiu în același mod în care are nevoie și corpul nostru. Cu ajutorul Matematicii Vedice sunt puse la lucru ambele emisfere ale creierului, păstrându-se agilitatea mentală chiar și la vârste înaintate, când funcțiile creierului încep să scadă.

În plus, aș vrea să adaug faptul că unele calculatoare pot oferi rezultate greșite. Încercați să calculați 2+3×4 și vedeți care va fi rezultatul. Dacă veți primi răspunsul de 20 și nu cel de 14, înseamnă că ați greșit. Aveți idee de ce?

4. Cum ajută Matematica Vedică la sporirea concentrării?

Matematica Vedică folosește atât emisfera stângă și dreaptă ale creierului. Emisfera stângă se ocupă de funcțiile limbajului și operează după o ordine logică și secvențială. Emisfera dreaptă este mai vizuală și procesează intuiti, holistic și aleator, ceea ce sporește memoria și concentrarea.

Prin urmare, calculul mental, fără pix și hârtie, dezvoltă abilitățile de concentrare.

5. Puteți da câteva exemple de calcule prin sistemul Matematicii Vedice? Pot beneficia atât elevi cât și studenți de serviciile dumneavoastră? În ce mod poate Matematica Vedică ajuta aspiranții la concursurile de olimpiadă? Dar pe programatori? Cui îi mai poate fi de folos Matematica Vedică?

Pentru exemple de calcule folosind metodele Matematicii Vedice accesați secțiunea Tutoriale. Matematica Vedică este recomandată aspiranților la olimpiade, inginerilor, specialiștilor, profesorilor, persoanelor în poziții de conducere, părinților, oamenilor de afaceri, etc.

Ea poate fi de ajutor în egală măsură și elevilor de clasa a 4-a, dar și studenților care se pregătesc pentru studii post-universitare. Chiar mai mult, cele două categorii de studenți pot învăța cot la cot. Acest lucru este posibil pentru că sutrele care stau la baza Matematicii Vedice sunt necunoscute ambelor categorii, fiind în același timp cât se poate de accesibile chiar și pentru persoane cu o diferență de vârstă atât de mare. Matematica Vedică este utilă programatorilor deoarece îi ajută să lucreze într-un mod mai științific și logic decât sistemul matematic clasic.

6. Este adevărat că o serie de concepte din Matematica Vedică sunt folosite de oamenii de știință de la NASA?

Un verset din Matematica Vedică oferă metoda prin care se poate deduce valoarea lui pi de la a 10-a până la a 32-a zecimală. Un asemenea nivel de precizie face acest sistem deosebit de util în domeniul tehnologiei aerospațiale și cel al inteligenței artificiale. În cadrul Centrului American de Cercetare Spațială NASA, Dr. Rick Briggs este savantul responsabil de coordonarea secției de Matematică Vedică.

Metodele Matematicii Vedice sunt folosite și în domeniul microprocesoarelor. Companii de software precum IBM sau Microsoft au introdus cunoașterea sistemului ca o condiție obligatorie pentru personalul specializat.

7. Poate fi folosită Matematica Vedică pentru a ajuta elevii din clasele mai mari să rețină formule matematice complicate?

Da. Concepte precum ecuațiile de gradul doi, sisteme de ecuații, trigonometrie, și chiar analiza matematică au devenit mai simple și mai ușoare prin intermediul Matematicii Vedice.

8. În ce mod cunoștințele de Matematică Vedică ajută studentul să reducă la minim greșelile făcute din neatenție?

Formulele mentale comprimate sunt concepute în așa fel încât includ un sistem compus din mai multe serii de verificări. Studentul nu poate greși. În Matematica Vedică greșeala nu este posibilă. În consecință, cu fiecare rezultat corect obținut, Matematica Vedică ajută la creșterea încrederii de sine a studentului, iar acest lucru aduce la suprafață adevăratul său potențial.

9. Începând cu ce clasă se poate începe învățarea Matematicii Vedice?

Conceptele de bază ale Matematicii Vedice pot fi predate începând de la vârsta de 9 ani în sus.
Pentru concepte mai avansate este recomandat ca studenții să aibă de la 14 ani în sus. De la acest nivel se poate începe predarea unei întregi serii de informații avansate.

10. Există instrumente ajutătoare și jocuri educaționale care să fie folosite pentru exemplificarea unor exerciții din Matematica Vedică?

Sunt disponibile în limba engleză un număr important de cărți și DVD-uri pentru toate grupurile de vârstă. În prezent este în curs de editare și cartea „Matematica Vedică” de (?)

11. Cum poate fi popularizată Matematica Vedică? Cum se pot înscrie studenții care doresc să învețe Matematica Vedică?

Matematica Vedică este popularizată prin intermediul workshop-urilor și prin oferirea de cursuri part-time în colaborare cu diferite instituții. Au contribuit la popularizare și cărți, pagini de internet, și interesul exercitat de comunitățile de studenți. Dacă doriți să învățați Matematica Vedică contactați-ne pe www.vedicmath.ro sau la telefon 0720. 237.266.